آگاه باشید که دانش آینده، اخبار گذشته و درمان دردهایتان و نظم میان شما در قرآن است. - امام علی (ع)

معمر خلیلویچ در نشست علمی دانشکده فلسفه‏ دانشگاه بلگراد، فلسفه‏ اجتماعی اسلام را میراثی غنی و معطوف به کمال هستی‌‏شناختی و سعادت حقیقی جامعه دانست.

نشست علمی بررسی مبانی اندیشه‏ اجتماعی اسلام با محوریت ابن خلدون به عنوان فیلسوف و نظریه‏‌پرداز تاریخ در دانشکده‏ فلسفه‏ دانشگاه بلگراد پایتخت صربستان برگزار شد، در این نشست که از سوی مرکز تئوری تاریخ وابسته به دانشکده‏ فلسفه ترتیب یافته بود، معمر خلیلویچ رییس گروه تمدن‏‌پژوهی مرکز علوم دینی قم در بلگراد به سخنرانی پرداخت.

*ساویچ: «ابن خلدون» از معروف‏‌ترین میراث‏داران فلسفه‏ اجتماعی اسلامی در غرب است

در ابتدای این نشست، الکساندر ساویچ رئیس مرکز تئوری تاریخ دانشکده‏ فلسفه‏ بلگراد، ابن خلدون را از معروف‏‌ترین میراث‏داران فلسفه‏ اجتماعی اسلامی در غرب دانست و بیان داشت: دیدگاه‏‌ها و تحلیل‏‌های تاریخی ابن خلدون امروز هم می‏‌توانند در جهت شناخت عمیق‏‌تر حقایق و حوادث جهان اسلام مورد استفاده‏ پژوهشگران قرار گیرند.

در ادامه معمر خلیلویچ که چندی قبل کتاب جدید وی در حوزه‏ فلسفه‏ اجتماعی اسلام با عنوان «اقتدار جامعه: اسلام، فلسفه، تمدن» به زبان صربی و از سوی مرکز علوم دینی «قم» در بلگراد منتشر شد، به تحلیل پشتوانه‏‌های تاریخی و معرفتی اندیشه‏‌های ابن خلدون پرداخت.

*خلیلویچ: اندیشه‏ ابن خلدون متعلق به فضای معرفتی حکمت مشاء در جهان اسلام است

وی همچنین به اختصار اصلی‌‏ترین چارچوب‌‏های محتوایی نگارش «مقدمه» ابن خلدون را تشریح کرد و گفت: اندیشه‏ ابن خلدون را متعلق به فضای معرفتی حکمت مشاء در جهان اسلامی است.

پژوهشگر مرکز علوم دینی «قم» در بلگراد خاطرنشان کرد: فلسفه‏ اجتماعی اسلام در ادوار متأخر، گستردگی و عمق کم‌‏نظیری در سایه‏ تأملات بدیع نمایندگاه حکمت اشراق و حکمت متعالیه یافت.

وی به تحلیل بنیان‏‌های اندیشه‏ مترقی اجتماعی خواجه نصیرالدین طوسی و ملاصدرا پرداخت و گفت: محققان و اساتید مغرب‏ زمین هنوز به اندازه‏ کافی با تعالیم این حکمای سترگ آشنایی دقیق پیدا نکردند.

خلیلویچ ابراز امیدواری کرد که دانشکده‏ فلسفه‏ دانشگاه بلگراد به عنوان یکی از قدیمی‏‌ترین و مهم‏‌ترین مراکز دانشگاهی اروپای جنوب‏‌شرقی، در راستای معرفی روش‏مند حکمای بزرگ اسلام، به خصوص در ضمن مکتب حکمت متعالیه‏ صدرالدین شیرازی گام‏‌های مؤثر را در آینده بردارد.

در ادامه دانشجویان، اساتید و رؤسای چند گروه علمی حاضر در جلسه به بحث و گفت‌وگو پیرامون اهمیت فهم و تحلیل دقیق مبانی اندیشه‏ فلسفی و اجتماعی اسلام و لوازم معرفتی و فرهنگی آن در جهان معاصر پرداختند.

 

منبع خبر:
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
    Google Analytics Alternative